.

Sabbatverlof op de Filippijnen van pastor Kuipers, verslag en samenvatting van studie

Sabbatverlof op de Filippijnen van pastor Kuipers. Ik ben vervroegd teruggekeerd van mijn sabbatverlof op de Filippijnen. Hier vindt u een uitgebreid verslag van mijn verblijf op de Filippijnen. Het is eigenlijk mijn dagboek. Maar op het eind staat ook een terugblik en evaluatie. En een samenvatting van mijn studie over de oosterse religies. Deze samenvatting is inderhaast gemaakt omdat ik plotseling de Filipijnen binnen 72 uur moest verlaten wegens het Coronavirus. Vandaar dat er weinig boekvermeldingen en referenties in staan.
Mijn vraag was: zitten er in de oosterse religies openingen voor respect van andere godsdiensten en kunnen deze religies dus in vrede leven in een wereld met verschillende godsdiensten. Op het eind staan conclusies.

Nu heeft u misschien de tijd om deze verslagen te lezen. De Corona-crisis biedt extra kansen voor bezinning, nieuwe wegen vinden voor sociale contacten en voor creativiteit.

pastor Winfried