.

Pro-life zorgverzekering wordt anti-life.

Vandaag kreeg ik een brief van directeur Jos Leijenhorst van Pro-life zorgverzekeringen waarin hij bekendmaakte dat Pro-life voortaan toch dodelijke medische ingrepen als abortus en euthanasie gaat vergoeden.

Ik heb onmiddellijk mijn verzekering opgezegd en de volgende reactie gestuurd:

Geachte directeur Leijenhorst,

Wat was ik blij dat er na de legalisatie van abortus nog een verzekering was waarbij ik niet mee hoefde te betalen aan duivelse praktijken zoals abortus, die rechtstreeks ingaan tegen het gebod “Gij zult niet doden”.

Wat was ik verbijsterd in uw brief van gisteren te lezen dat Prolife zorgverzekeringen toch deze anti-life praktijken gaat vergoeden. Ik kreeg bijna een hartaanval.

Ik las gisteren toevallig in het evangelie dat Jezus zijn 12 leerlingen bij name riep. Lucas 6,12-19. Bij Judas voegt Lucas er aan toe: “die een verrader werd”. Eerst een medewerker van Jezus, later het tegenovergestelde. Zo voel ik die beslissing van u ook een beetje.

Ik heb uw videoboodschap bekeken. U spreekt over een tweedeling in de maatschappij en ook in christelijke kringen. Helaas is dat zo. Daarbij denk ik weer aan Lucas 12, 52-53.

U spreekt over een drempel om met mensen in gesprek te komen. Moeten we in plaats van een boycot het leger van Putin dan maar gaan financieren om met Putin in gesprek te komen? Moeten we drugs gaan financieren om met verslaafden in gesprek te komen?

Het is niet de taak van een verzekering om met mensen in gesprek te gaan. Dat is de taak van huisartsen en zorgverleners! Voor hen bidden dat ze het leven en Gods scheppingsorde respecteren.

Ook VBOK en NPV kunnen hier veel in betekenen.

U zegt dat er 8 maanden over deze beslissing gepraat is. Niet met uw leden! Mijn mening is niet gevraagd. Of heb ik wat gemist?

Ik heb onmiddellijk mijn verzekering bij Pro Life opgezegd. Niet omdat er een beter alternatief is, maar uit protest tegen deze verloochening van jullie grondslagen. En ik hoop dat vele christenen zullen opzeggen in de hoop dat jullie net als de apostel Petrus bij het kraaien van de haan spijt krijgen van deze beslissing en het besluit terugdraaien.

Het enige positieve besluit is dat jullie meer willen investeren in vertrouwensartsen. Ik wens jullie daar veel succes mee.

Winfried Kuipers r.k. pastor