.

PRO LIFE GAAT DODELIJKE MEDISCHE INGREPEN VERGOEDEN!

PRO LIFE GAAT DODELIJKE MEDISCHE INGREPEN VERGOEDEN!

Wat was ik blij dat er na de legalisatie van abortus nog een verzekering was waarbij ik niet mee hoefde te betalen aan duivelse praktijken zoals abortus, die rechtstreeks ingaan tegen het gebod “Gij zult niet doden”.

Wat was ik verbijsterd te lezen dat Prolife zorgverzekeringen toch deze anti-life praktijken gaat vergoeden. Ik kreeg bijna een hartaanval. Dat zou Pro-life veel geld gekost hebben!

Het wrange van dit besluit: ze zeggen dat ze hiermee keuzevrijheid creëren, maar ze doen het tegenovergestelde: gewetensbezwaarden worden gedwongen mee te betalen en zo mee te werken aan het doden van medemensen. Pro-life is bezweken voor de dictatuur van de onchristelijke en antikerkelijke meerderheid van Nederland.

 

Een acceptabel alternatief zou zijn geweest als Pro life Zorgverzekering de vergoedingen voor al die ethisch verwerpelijke handelingen in een aanvullend apart verzekeringspakket had gestopt, net als bijvoorbeeld tandartskosten. Dan hadden ze de keuze aan de verzekerden zelf gelaten en zou vanzelf duidelijk worden hoeveel mensen bij Pro Life verzekerd zijn wegens gewetensbezwaren.

Ik heb onmiddellijk mijn verzekering bij Pro Life opgezegd. Uit protest tegen deze verloochening van haar grondslagen. En ik hoop dat vele christenen zullen opzeggen, in de hoop dat Pro Life Zorgverzekering, net als de apostel Petrus bij het kraaien van de haan, spijt krijgt van deze beslissing en het besluit terugdraait.

Gelukkig is er nog een alternatief: Aevitae uit Heerlen. Deze verzekeraar biedt in Nederland de Bewust Verzekerd-polis aan. Aevitae meldt in de polisvoorwaarden ‘de beschermwaardigheid van het leven’ voorop te zetten. ‘Dit vanuit de overtuiging dat elk mensenleven beschermwaardig is.’ Zie ook het artikel van Hans-Lukas Zuurman in deze krant:

https://www.nd.nl/nieuws/nederland/1143010/waar-kan-de-ontheemde-pro-life-verzekerde-nu-nog-naar-toe-)

Winfried Kuipers r.k. pastor